pondělí 2. listopadu 2009

Jesenní sešna v Jesu

Všichni to už cítite v kostech sotva vyjdete z pelechu ven. Pomalu vám zmrzají tváře a konečky prstů ne a né se prokrvit. Lézt by ste aj šli, ale Rorejsy sou zavřené, pač tam pobíhají nějací vzteklí šakali. Nalijete si z termosky kalíšek čaje a vzápětí se vám rozjasní! Však Kars není vše, v Jesu nás přeci čeká velkolepá pře! 


Mrazivého počasí se opravdu nezalekněte, je to objednáno ze Sibiře a sic proto, by se vám prstíky z oblin nezklouzávaly a kolečka třením držely. Doufám, že si takové vstřícnosti vážíte a nenecháte se zvyklat čajovým keříkem na nějaký pochybný žúr v teple u Poštolky, či co….

Tedy k věci (pár info již dřív u Poka na blobu – viz tedy tam): v sobotu sešna začne v 10.00 na Sedmi skalách (viz mapka), je možné se po domluvě setkat dřív někde v Jesu nebo Lipové. Průvodce na tuto oblast najdete tady: http://lk-javaanes.ic.cz/index.php?link=pruvodce&area=sedm_skal ten si tedy můžete vytisknout a vzít sebou. Jak už sem řek dřív, klasa je orientační, může trochu lítat. Rozhodně se ale máte na co těšit. Díky dobře vypadajícímu počasí se možná dočká i prvního opakování Pivní pes, který už dva roky marně atakují místní bouchači. Samozřejmě je zde i pár panennských směrů, ale to by teplota musela ještě klesnout……Večer nás čeká kulturně společenská akce s panem UMem, jenž rozbystří mysl každého. Spí se v okolí, taže aspoň nějaký spacáček, případně pro neotužilce stan a pro hc-káře ještě záložního UMa.Druhý den se přesunem na Kótu, kde je spousta i lehčích směrů, čekajících na vaše zmzlé a z předchozího dne  zkrvavené ruce. Je tu trochu problém s mágem, ale to dořešíme až na místě. Spřewoda vám zúčastněným vytisknu a dotáhnu. Zde už klasa snad sedí, taže ji snad jen potvrdíte.No jen dodávám – matky se hodí, tejpka téměř určitě, plachetnice povinná! Slabé odvary v podobě vody se zkvašenýmy hrozny, byť z Pálavy, nejsou tolerovány a budou zabaveny při prohlídce u registrace. Pivo je tolerováno, pouze v dopoledních hodinách a pouze jako vyprošťovák….

Jo a pro ty co maj zájem o jeskyni, tak sraz v pátek v 17.00 na parkovišti u jeskyní Na Pomezí (viz mapka). Bordel hadry a klasické věci do jeskyně samozřejmostí! Večer možná prohlídka nádražky a společná schůze s Džavánou.

Akce se koná za jakéhokoliv počasí kromě vyloženého deště. Tak a předběžní zájemci se hlaste níže, ať vím kolikrát nakopulovat průvodce a případně sehnat dostatečný počet námořnických čepic. Další info v diskuzi nebo na mailu: peak@seznam.cz     

5 komentářů:

  1. ty darebáku, to nezní vůbec špatně, tak kdo bude mít pro chudého chlapce z Brna místo v autě?

    OdpovědětVymazat
  2. a čaju, pokud nepřelezeš toho Psa, budeš muset večer předvést nějaký ze svých kontaktních tanečků, ala rutika!!!
    asu

    OdpovědětVymazat
  3. zdar asu, chci urco dojet, program vidim nasledovne...jel bych v patek rano, protahl bys me nejakou jeskyní, v sobotu lezení a v nedeli na skialpy do Kotle...co ty na to?:))
    Leosak

    OdpovědětVymazat
  4. no jak sem ti psal na mail, tak i v neděli je sešna,ale v případě nějakého pokažení počasí, by se to s tou nedělí dalo zvážit, záleží i kolik sněhu v kotli je, což zatím nevím...asu

    OdpovědětVymazat
  5. taže zatím je v jesu sucho a jasno, pokud vydrží podmínky bude to dobrý!asu

    OdpovědětVymazat