sobota 2. října 2010

Kotelna 2010/2011

Tak zimní tréninková sezóna už klepe na vrata a s ní je tu i otevíračka kultovní lezecké dílny Kotelny. Pro ty co ještě nejsou zasvěcení z minulých let - jedná se o soukromou stěnu v areálu Moravské typografie na Moravském náměstí 2.
Její předností je přístupnost, otevřená vstupní doba 6:00 až 22:00 (můžeš zde lézt jak dlouho zvládneš), soukromí při tréninku, volba vlastní hudby a speciálních tréninkových prostředků...

Kotelna se skládá z horní vytápěné místnosti, kde hlavní profil tvoří 40stupňový převislý profil s chyty, které jsou rozmístěné zejména pro bouldering do těla (oblejší chyty, bočáky spoďáky, stisky, lišty), trénink AN vytrvalosti - kolečka 15 - 40 kroků po oblých velkých chytech nebo lištách. S tímto profilem sousedí 15stupňový, který je osazen hnidama, oblinkama - max záběr do prstů. Z druhé strany je kolmice na oddech s hranou - taková pohodička, ladička hrana po oblinách atd a na ni navazuje 70stupňový dach s většími chyty pro opravdové opičáky alá Sharma. Na chodbě je campus board, válec na zápěstí, hrazda a dole pak bacharův žebřík.

Chyty jsem osobně rozestavil tak, že do ně dám tréninkovou ruku do ohně -zatím si je každý pochvaluje. Zaleze si zde jak šestkový lezec, tak 8áčkový vytrvalec.

Co se chystá:

Tento týden jsme postavili kostru stropu a výlezu z největšího dachu, do dvou týdnů ji opláštíme překližkou. Taky se přidají dvě světla pro lepší osvětlení. Žíněnky jsou překryté membránou, aby se lépe uklízel prach a eliminoval pád do mezer mezi nimi. Je rozšířen prostor na převlékání, jsou zde věšáky na oblečení. Spodní místnost je vyklizená - bude zde do měsíce postaven Moonboard na trénink maximální síly podle sheffieldských mistrů, oblinový campusboard a campus s menšími lištami. Doufám, že poté zde bude co 14dní dole nějaké promítání s popíjením vínka atd.

K členství:

I přestože je Kotelna klubovna lezeckých nadšenců a nikoli komerční stěna, musí se měsíčně zaplatit nájem 5000,-Kč. Proto členství bude pouze ve formě měsíční a delší pernamentky -
měsíční 400,- (říjen 350,-), 3měsíce 1000,-. Členství je omezeno na max. 15lidí kvůli kapacitě. Platí kdo dřív platí, ten může chodit. Začátkem každého měsíce budu dávat na vrátnici seznam lidí kteří zaplatili a vrátní jim mohou vydat klíče. Členové si sem mohou vzít kamarády, za které ručí a ti zaplatí jednorázové vstupné 50,- do železné kasy.

Co se týče října tak kotelna bude otevřená od pondělí 4.10. V pondělí a úterý (4,5.10.2010)bude vstup pouze za symbolických 20,-Kč (do kasy)pro lezce abyste případně nekupovali vrabce v hrsti a mohli se sem podívat. Od středy bude už seznam lidí na vrátnici a kromě nich nebude nikdo vpuštěn.
Kdo by měl zájem o členství, tak ať mi napíše do středy na mail: cajj@post.cz nebo sms na 737882918 a peníze vhodí do železné kasy na stěně.(v podepsané obálce).

Tak doufám, že se lezení na kotelně bude všem líbit a natrénujete na nějaké pěkné výkony.

Čau Čaj.

Žádné komentáře:

Okomentovat