pondělí 24. ledna 2011

Zímní pouť na Komínky

Sláva nazdar zimnímu výletu!
Navzdory všem teplomilům, musím podotknout, že zima na lezení je príma.

Já, Asu, Berny a velká kocovina jsme se vydali na výlet směrem Chřibská Lidomorna - Komínky.

Byla by to tuze pěkná výprávěnka, kdyby se na nás po cestě nepřilepila dvojitá sračka, houser šíje, ústící ve strnulost velice mrzutou, v připadě, že škrontneš nohama o bazmek v terénu a jiné nemilé neduhy.

Mezi nejčasteji vnímanou schválnost od Matky Přírody byl po gébišu dlouhej dištánc mezi chyty, občas namrdlá polička, velice špatné stupe, postupně z ničehonic přicházející sněžení a a zničeho nic rostoucí mrazení.
Výsledky: Dvakrát přelez cesty "Zlom vaz" 8+ ( Kdysi dávno jsme to zkoušeli v cruxu s pravou patou a pravou dlaní plácáš do obliny, teď můj milý bratr z Uher vymyslel vzorovou šmelinu alá Janis = pata miliónová, boulder degradován.)

Jednou přelez cesty "Manikúra 9-/9 Ej, ultra morfo, kdy já byl na hranici možného, Asu 10cm pod hranicí.Já křeč, pata, roztržené kalhoty, kotník, škráblý kvadriceps femoris a jednou pendl tlama metr nd zem. Je to přísné, kroky nádherné, ale potvrzuji klasifikaci - lehký skalp ani omylem.

Bojkot a sic!téměř zkrokovaného "Finale Liguere" 9. Moc zima na kousavé dirky bez kloudných nohou. Tak zase někdy a sejdeme se jako obvykle. Nějaké ty štěky tam ná nášince ještě čekají.

Čačača

5 komentářů:

  1. Gratulace k Manikůře, o lehkém skalpu jsem nikdy neslyšel - spíš naopak, Finale vyjde příště. A když už tam budeš dovolím si doporučit další místní lahůdky: Stříbrné buky a Zosobnění zla.

    OdpovědětVymazat
  2. Díky. Ve Finále jsem nebyl vůbec nalezlý a ostatní cesty jsme nezkusili, protože začalo fest sněžit, určitě se ale na ně těším.

    OdpovědětVymazat
  3. mě osobně přišlo, že ty cesty sou jak přes kopírák dělány pro lidi kolem 190cáku a výš.... ani si nechci představit co za krok musí být v tom XXL...
    v tom Finale je nějaká fligna při poskoku z těch dírek do madla, nebo se jen musí pořešit ňák nohy, či přechcat to silou? na levou hranu sem už nohama nedošáh a pod sebou sem je měl utopené, navíc sem ušlápl ňáky menší stup....

    OdpovědětVymazat
  4. Oblíbená oblast zesnulého člena našeho oddílu Toma Žerta (výška 2 metry), ale naopak i Svišť zde má vše vylezeno. Finale - síla a dynamo, nohy tření. XXL je supermorfo :-).

    OdpovědětVymazat
  5. Žerťák měl jen 192 či 194 :-), akorát si nejsem jist jestli má Svišť vylezeno XXL, vím jen to, že svého času to nebyl schopen dát a pěkně se v tom houpal a nebožtík z toho měl potutelnou radost.Vlk

    OdpovědětVymazat